Снимка: MasterChef

Редиците в MasterChef все повече оредяват. Поредната елиминация изправи хоби-готвачите пред невиждани досега трудности и само шестима от тях продължиха към финала на най-доброто кулинарно шоу и голямата награда от 100 000 лева.

Самоувереният рентиер Александър Петров си тръгна след дуел на честта с актьора Стилиян Желязков.

По време на елиминациите Александър се справи най-зле със сложната задача да разфасова сварена агнешка глава и трябваше да предизвика съперник на решителен кулинарен дуел за място в шоуто. Рентиерът хвърли ръкавицата на актьора Стилиян, към когото хранеше нескрита неприязън. Двамата трябваше да приготвят агнешки дроб по шуменски - легендарно ястие, осъвременено и пренесено в 2021 година.

В последвалия сблъсък опонентите си размениха остри реплики, но на финала джентълменски си стиснаха ръцете. Журито отсъди, че Стилиян е сготвил по-добре, а Александър напусна състезанието завинаги.

В навечерието на Гергьовден MasterChef стана домакин на деветима войници, изпълняващи мисии в най-опасните места по света - Ирак, Афганистан, Сомалия, Судан и Йемен. Разделени в два отбора, хоби-готвачите трябваше да сготвят висококалорично основно ястие и шоколадови десерти за гостите.

Капитанът на сините, шофьорът Мартин Банков, поведе своя тим в грешна посока и презентира недообмислено меню от чили кон карне със свински ребра и фокача, плюс протеинов бар с шоколадов мус и плодова салата.

Червените, начело със студента по право Теодор Колев, се представиха отлично с еленско „Уелингтън“ с картофено пюре и печен сос, придружено от шоколадов кейк с фъстъчено масло и малинов сос, и спечелиха битката с 8 на 1 гласа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase