Снимка: БГНЕС

 Грижа за ума и тялото. На това държи Луси Лиу, която вече е на 52, но благодарение на виждането си за живота, здравословното хранене и медитацията, се чувства като преродена и гледа на остаряването по съвсем различен начин. Американската актриса засне специална фотосесия, която скоро ще видим в списание Women'sHealth, където ще бъде на корицата за май. Пред изданието тя разказа как поддържа формата си.


Звездата стана родител на 46-годишна възраст, след като се сдоби със сина си Рокуел Лойд благодарение на сурогатна майка. Оттогава тя се е посветила изцяло на момченцето. И двамата се хранят максимално здравословно.

Лиу споделя, че наред с традиционната медицина, се интересува и от алтернативната като средство да бъде здрава и щастлива. Тя редовно ходи при специалист, където тества мускулите си. Практиката включва оценка на мускулната сила, с която могат да се открият някои проблеми.

Трансценденталната медитация е друго нещо, на което тя разчита, за да поддържа здравето на духа и тялото. Тя е фен и на колоездене на закрито, като тренира по 20 минути на своето колело у дома.

Какво още включва режимът на Луси Лиу?

Веганство и вегетарианство

Актрисата разкрива, че близо година е била веганка, което ѝ е помогнало да се отърве от някои вредни хранителни навици и да влезе във форма. От декември 2020-а тя вече е вегетарианец и това определено ѝ харесва.

Лиу посочва, че консумира предимно растителна храна, с което няма проблем с подуването на стомаха и същевременно има достатъчно енергия за деня. 

Много протеини

Луси обяснява, че дава на детето си много яйца и млечни продукти като сирене. Откакто минава от веганство към вегетарианство, тя започнала да консумира повече яйца. Това ѝ препоръчал нейният акупунктурист.

Кратки, но редовни тренировки

Звездата има стегнато тяло, което личи и на последните ѝ снимки в социалните мрежи. Но в разговор по Zoom тя посочва, че не прекарва часове във фитнеса. Просто гледа всеки ден да се упражнява, било то и за кратко.

Каране на колелото у дома, упражнения за ръце или просто кратка разходка навън, са нещата, които най-често редува през седмицата.
 
Какво още влиза в режима на Луси Лиу - четете в tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase