Снимка: БГНЕС

Смъртта на 99-годишния принц Филип напомни на британците, че ще дойде времето, когато управлението на кралица Елизабет II ще приключи. Никой не иска да мисли за този ден, но за съжаление той е неизбежен.

Когато принц Чарлз се възкачи на трона, животът на други членове на кралската фамилия ще се промени драстично, особено на втория по ред за наследяване на трона, принц Уилям и съпругата му Катрин.

След сватбата на Кейт и Уилям през 2011 г. Елизабет II връчи на принца титлите граф на Стратърн в Шотландия, а в Северна Ирландия е барон Кракерфергус.

Когато принц Чарлз стане крал, Уилям вероятно ще се откаже от тях и ще вземе титлата принц на Уелс, ставайки 22-ият човек, който го носи. И Катрин ще може да се нарича принцеса на Уелс. Преди нея с това звание се бе окичила принцеса Даяна. Втората съпруга на Чарлз, херцогиня Камила, не прие титлата от уважение към починалата Лейди Ди.

Процесът на прехвърляне на уелската титла обаче няма да се случи веднага и автоматично. Подобна инициатива, според закона, ще трябва да бъде подета от монарха принц Чарлз, който сам е получил тази титла от майка си Елизабет II през 1958 г. (пет години след нейната коронация).

Вижте какво още ще се промени в статута на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase