Снимка: БГНЕС

Известният американски голфър Тайгър Уудс е шофирал с двойно по-висока скорост на участъка от пътя, където претърпя инцидент на 23 февруари, съобщиха властите в окръг Лос Анджелис, цитирани от "Дойче Веле".

"Уудс е карал със 135 до 140 км/ч по спускащ се участък от магистрала извън Лос Анджелис, където има ограничение на скоростта от 72 км / ч.", каза Шерифът на окръга Алекс Вилануева на пресконференция, в която представи резултатите от разследването на инцидента.

Превишената скорост и невъзможността да се заобиколи извивката на пътя бяха причините за инцидента, който остави Уудс тежко ранен след претърпени фрактури на пищяла и фибулата на десния крак, както и наранявания на костите на стъпалото и на глезена, заради което бе хоспитализиран за няколко дни в болница Харбор в Лос Анджелис.

Тези наранявания могат да оставят Уудс извън международната професионална голф верига, според експерти, въпреки че голфърът не е коментирал въпроса.

Разследванията предполагат, че Уудс е ускорил спускането, вместо да се забави на този участък от пътя, и че е прекосил две насрещни ленти, преди да се удари в дърво, което кара автомобила му да се върти няколко пъти.

45-годишният голфър е бил в района за годишния турнир по голф Genesis Invitational в кънтри клуба Riviera в Тихия океан Палисадес близо до Санта Моника в Лос Анджелис.

Уудс е един от най-успешните голфъри на всички времена, с 683-седмичен рекорд на първо място в света, последно от март 2013 г. до май 2014 г.

Спортистът, роден в Кипрес (Калифорния), е печелил Августа Мастърс пет пъти; три US Open; и още три British Open, сред другите титли от неговия списък.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 дни

не няма дрога, няма поркачка, и никоя порно звездичка актриска не го е била засмукала на път завкъщи. па и кой знае колко агентчета и всяква друга *** му чакалят имането. а може би просто тигърчо е искал да се върне в гората. на некое дръво. може да е видел и бананова палма.

6

Анонимен

преди 4 дни

До Ахмед
ами просто е по-добър от всички наши голфъри взети заедно... и тея които карат голфове:)))

5

Ахмед

преди 4 дни

Тъкмо се бях притеснил.
А кой е тоя и кво ни касае неговата катастрофа изобщо?