Малко преди да седне на инвалидния стол, в който ще угасне в далечна Прага през 2016 година, легендарната актриса Надя Тодорова, наричана от всички с обич "мама Нада", посрещна камерата на "Умно село" в любимия Асеновград.

Филмът "В главната роля: Надя Тодорова", който пази спомена за онази енергична и темпераментна голяма българска актриса, Bulgaria ON AIR ще излъчи на 20 декември, от 19:30 часа.

В епизода авторите на поредицата гостуват на стихията, изрекла култови реплики в българското кино като "роднина-милиционер; роднина-милиционер", "Вземи ме, лодкарю, в своята ладия лека".

Оттеглила се от суетата на филмовите площадки в любимия си град, темпераментната актриса не живее никак скучен живот.

Камерата запечатва спомена за Надя Тодорова, тъкмо когато е сключила църковен брак с верния си съпруг Кольо Теменугов, с когото са заедно цял живот – ей така, "за купона"... Пак за купона, двамата стават чаплинови герои в кратък чернобял ням филм, разказващ тяхната любовна история.

Големият художник Иван Кирков – любим приятел и съсед, както и група верни другари-диабетици, с които споделя ежедневния арменски сутляш с много захар и мед, са останалите герои в този "филм във филма" – истинско забавление за екипа, истинско удоволствие за сетивата на зрителя.

Не пропускайте вълнуващия епизод от поредицата "Умно село" с Надя Тодорова в главната роля – тази неделя, 20 декември, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

13

До 10

преди 1 година

Само да те информирам, че Надя нямаше театрално образование и затова беше толкова истинска. Без патоса и приповдигнатия тон, на който ги учеха в тогавашния ВИТИЗ. Например в "Дами канят": - Да избягаме, Екиме.И фалша при ония, дипломираните актриси от същия филм.

12

ПОКЛОН

преди 1 година

Велика Велика ВЕЛИКА!!!!ПОКЛОН!!!

11

Анонимен

преди 1 година

Да почива в мир!Там горе ангелите сигурно са винаги усмихнати, с такава актриса покрай себе си..