Снимка: Getty

Паулина Порижкова е модел, актриса и автор. Родена е в Чехословакия на 9 април 1965 година, но има американско и шведско гражданство. През 1984 година, когато е само на 18 години, тя се превръща в първата жена от Централна Европа, която застава на корицата на списание Sports Illustrated, където позира по бански за лятното им издание. Тя е и втората жена, след Кристи Бринкли, която застава на предната страница в две последователни години.

През 1992 година е провъзгласена за една от най-красивите жени, а списание Photo я обявява за модела на 80-те години. В период от 10 години (1980-1990) Порижкова се появява на корицата на редица списания, включително Vogue, Elle, Harper's Bazaar, Self, Cosmopolitan и Glamour. Работи за известни марки като Chanel, Versace, Christian Dior, Oscar De La Renta и много други. През 1998 година Паулина се сдобива и с най-високоплатения договор в модната индустрия – 6 млн. долара.

Освен на модната сцена, тя има успех и на малкия екран, както и в писането на детски книжки. През 1989 година се жени за Рик Оцасек, като двамата имат и двама сина. Двойката се развежда през 2018 година, а година по-късно Порижкова намира бившия си съпруг мъртъв в дома му.

Вижте съветите на Паулина Порижкова в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase