БГНЕС

Кралското семейство на Великобритания винаги е било едно от най-интересните за широката публика. Животът на всеки член минава под светлината на прожекторите и се наблюдава от милиони зрители по целия свят. Сватбените церемонии се предават във всичките континенти, а с всяка следваща интересът става все по-голям.

Историята на кралица Елизабет II и нейните наследници вдъхнови и направата на един от най-успешните сериали през последните години. В платформата Netflix се появи „Короната“, която вече може да се похвали и с четвърти сезон. Епизодите проследяват живота на Елизабет, която сяда на трона, след като баща ѝ умира внезапно. Постепенно младото момиче се превръща в жената, която ще управлява Великобритания повече от 60 години.
 
На 15 ноември „Короната“ излъчи своя четвърти сезон, който вече е достъпен в Netflix. В него феновете ще видят за първи път принцеса Даяна и Маргарет Тачър, които са изиграни съответно от Ема Корин и Джилиън Андерсън. Освен появата на две от най-известните жени в историята на Великобритания, „Короната“ разкрива и интересен детайл от живота на кралица Елизабет II.
 
Сериалът се фокусира и върху живота на Нериса И Катрин Боус-Лайън, които са първи братовчедки на кралицата. Родени съответно през 1919 и 1926 година с тежки затруднения в образованието, малко известните кралски роднини са приети в психиатрична клиника в разгара на Втората световна война и остават там до края на живота си.
 
В трагичен обрат сестрите, които са дъщери на по-големия брат на кралица Елизабет Боуз-Лайън, са погрешно обявени за мъртви през 1963 година на страниците на книгата „Burke's Peerage“. Според Daily Express, кралското семейство разбира за съществуването на Нериса и Катрин чак през 1982 година, когато от психиатричната клиника изпращат писмо до кралицата майка.
 
„Заключени и пренебрегнати. Те са твоите племенници – дъщери на любимия ти брат“, крещи принцеса Маргарет (Хелена Бонъм-Картър) към своята майка (Марион Бейли) в напрегната сцена от сериала. Именно тогава бунтарката на кралското семейство е разбрала тежкото положение на братовчедите си. Добавя, че това е жестоко поведение, което напълно отговаря на безмилостното отношение, което самата тя изпитва в това семейство. В отговор кралицата майка казва на Маргарет, че е направила това, което трябва, защото е нямала избор. „Не бъди толкова наивна“.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от The Crown (@thecrownnetflix)

Още за братовчедите на Елизабет Втора, прекарали живота си в психиатрия, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 година

Само погледнете наш Дедо Мони (и той им е роднина) и ще разберете защо кръвосмешението е забранено.

4

Анонимен

преди 1 година

До АнонименА щото кралица-майка не беше от благородническо семейство и в нейния род не са се женили за братовчеди. Това, което съм написала в коментар 1 важи за цялата им аристокрация, не само за кралското семейство.

3

Анонимен

преди 1 година

В държави в които е позволено кръвосмешение с цел запазване на богатството, резултатът винаги ще е плачевен.