Снимка: БГНЕС

Принцеса Даяна е едно от най-популярните лица на британското кралско семейство. Години след нейната смърт, милиони хора по света си спомнят за благия ѝ характер, благотворителните ѝ инициативи и това, че никога не вирва брадичката си, нито навежда главата заради брака ѝ с принц Чарлз. Не е тайна, че тя е била любимка на много известни личности, с някои от които поддържала истинско приятелство.

Елтън Джон и Фреди Меркюри били сред звездите на музикалната сцена, с които снахата на Елизабет Втора станала доста близка. Понякога тя дори нарушавала строгия протокол, като се срещала с тях тайно и се дегизирала, за да могат да се видят и да си поговорят необезпокоявани от досадните папараци, които винаги били зад гърба ѝ.

В своята книга „Me: Elton John Official Autobiography“, която излезе през октомври 2019 г., английският пианист и композитор разказва за уникалната връзка с покойната принцеса, която ще остане неподвластна на времето.

„Даяна общуваше с лекота и беше благословена със способността да накара хората да се чувстват напълно комфортно в нейната компания. През годините, в които я познавах, тя беше приказна компания, най-добрият гост на вечеря, невероятно недискретна, истинска клюкарка: можеш да я попиташ каквото и да било и тя ще ти каже“, разказва той с усмивка за Лейди Ди, с която споделял най-съкровените си тайни и често влизал в пререкания.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Princess Diana,Kate&Charlotte (@princessdianakatecharlotte) на

Как принцеса Даяна и Елтън Джон се запознават? 

Още като млад изпълнител, британецът бързо изградил връзки с британското кралско семейство. Песните му се харесвали от единствената дъщеря на кралицата. Елизабет Втора също не криела, че той има талант и го канела в своя дом за различни събития. 

През 1981 г. Елтън Джон получава поредната покана – да пее и свири заедно с перкусиониста Рей Купър по случай 21-ия рожден ден на принц Андрю. Пристигайки в замъка Уиндзор, той влязъл в балната зала, където принцеса Ан го издърпала директно на дансинга. Той бил толкова притеснен, че за малко да обърка стъпките. За капак на това се появила и самата кралица, която го хванала за ръцете и той продължил с нея, на фона на песента „Rock Around the Clock“. В един момент се появила принцеса Даяна, която измъкнала изпълнителя от неудобното положение.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Princess Diana,Kate&Charlotte (@princessdianakatecharlotte) на

Певецът разказва, че чарът ѝ бил магнит за мъжете

Независимо от своя статус в обществото, Даяна е забелязвана на различни места заедно със своя добър приятел. Тя била допусната зад кулисите на концерта „Live Aid“ през 1985 г., както и специален гост на „Prince of Trust“ през 1997 г. Освен това неведнъж вечеряла с Елтън и приятелите му. 

„Но ако аз бях впечатлен от Даяна, това не беше нищо в сравнение с влиянието ѝ върху мъжете, които си падат по жени. Те напълно губеха ума си в нейно присъствие: просто бяха напълно омаяни от нея“, пише той за очарователната Лейди Ди, чиято красота остава недооценена от принц Чарлз. 

Как се развива приятелството между принцеса Даяна и Елтън Джон вижте в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase