Снимка: БГНЕС

Испанско списание бе подложено на остри критики след като нарече дъщерята на крал Вилем-Александър и кралица Максима "жена в плюс размер". Публикувайки нейна снимка, изданието Caras посочва, че тя е доста едра, а е едва на 16.

Към кадъра, на който принцеса Амалия държи за ръка майка си, пише:  "Най-голямата дъщеря на Максима носи гордо своята "плюс-размер визия".

Снимката е взета от официалния профил на холандското кралско семейство. На нея се вижда, че момичето, което е по-високо от майка си, носи разкроена синя рокля, а на кръста си има ластичен колан в кафяво.

След излизане на новия брой на списанието, много хора защитиха холандското кралско семейство заради публикацията, в която няма нито един цитат на принцеса Амалия за нейната фигура и това колко тежи или как подбира дрехите си.

Според някои потребители, подобни сравнения са срамни и неуважителни, като могат да оставят следа в психиката на бъдещата наследничка на трона, която от малка е по-пухкава и в сравнение със своите две сестри, носи по-голям размер дрехи и обувки.

Вижте повече за живота на принцеса Амалия в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase