БГНЕС

Тя е една обикновена учителка по френска литература, която губи работата си заради забежка. Съученик на нейната дъщеря, който е в театралния ѝ кръжок, признава, че е влюбен в нея. Първоначално тя не откликва на копнежите му, все пак е омъжена жена и може да му бъде майка, но няколко месеца по-късно двамата започват да се виждат тайно. Предполага се, че когато той бил на 16, написал еротичен роман за тяхната забранена любов. Тяхна целувка от онова време става публично достояние след като той се кандидатира за президент на САЩ. 

Книгата „Брижит Макрон – интимно“, излязла от печат в началото на 2019 г., все още една от най-търсените във Франция. В нея се разказва за пътя на една жена от училището, в което работи до Елисейския дворец, където живее в любов и разбирателство със своя мъж. 

Коя е Брижит Макрон? 
 
Тя е най-малкото от шестте деца на Жан и Симона Троньо. Родена е на 13 април 1953 г. в Амиен. Семейството ѝ е заможно – има мрежа от сладкарски магазини, като нейният баща е известен производител на шоколадови изделия. Той наследил занаята от родителите си, които притежават автентичната рецепта за амиенски макарон, както и няколко други специалитета. 
 
Като тийнейджърка, Брижит Тронье, както е моминското ѝ име, е била част от отбора по фигурно пързаляне към родния ѝ град. Вместо да стане сладкарка като своите роднини, тя мечтае за учителската професия. 
 
След като получава сертификат CAPES в областта на хуманитарните науки и магистърска степен по литература, Брижит започва да преподава в Париж. После си намира работа в протестантско училище в Страсбург. През 1991 г. тя се връща в Амиен и започва работа като преподавател по френски и латински език в лицея „La Providence“, в който среща най-голямата си любов. 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от brigitteandmacron (@macronandbrigitte_fan) на

 
Много хора не знаят, че преди да тръгне да гради кариера на учител, настоящата първа дама на Франция е работила като секретар в Търговската камара на Нор-Па-дьо Кале. Там тя изкарала две години, след което напуснала, защото трябвало да се премести със семейството си в Страсбург.  
 
Има един неуспешен брак зад гърба си 
 
Брижит е на 20 години, когато се омъжва за банкера Андре Луи Озиер (22 юни 1974 г.). В началото на 1980-те години тя вече е горда майка на три деца – Себастиан (род. 1975), Лоранс (род. 1977) и Тифен (род. 1984). Синът ѝ става инженер, а дъщерите - кардиолог и адвокат. Понастоящем те я даряват със седем внука. 
 
Бракът на учителката приключва през 2006 г., когато тя подава молба за развод, за да сключи нов една година по-късно. 

Забранена любов в класната стая 
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Emmanuel et Brigitte Macron (@emmanueletbrigittemacron) на

Брижит преподава в йезуитски лицей, където се запознава с бъдещия си съпруг – настоящият президент на Франция Еманюел Макрон. Най-интересното е, че тогава той е 15-годишен ученик, на възрастта на дъщеря ѝ Лоранс. 
 
Как протича връзката им и през какви перипетии минава нестандартната двойка, четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase