Снимка: БГНЕС

Тя притежава екзотична красота. Израснала в обикновено семейство в Бутан, тя е едно обикновено момиче от народа. Като малка слуша най-различни приказки за принцеси и си мечтае за принца на бял кон, който ще я вземе. Пораствайки дори и не подозира, че ще се омъжи за мъжа, който среща на 7-годишна възраст. Но бракът им не е по принуда, а плод на едно детско обещание. Тя е Джетсун Пема – най-младата кралица в света.

Коя е Хималайската Кейт Мидълтън?

Много често я сравняват с Кейт Мидълтън. Подобно на съпругата на принц Уилям е много хубава. Тя няма синя кръв, но също като нея намира своето място в кралското семейство и печели уважението му. Сега, когато Мегзит вече е факт, не можем да кажем същото за съпругата на принц Хари, която винаги ще бъде недолюбвана във Великобритания.

Джетсун Пема е родена на 4 юни 1990 г. Още като ученичка заминава в Индия, за да получи по-добро образование в едно от най-престижните училища там. Тогава тя се сблъсква с чуждите езици, с което си отваря пътя към университета. Други предмети, на които набляга като тийнейджърка, са история, география и икономика. В свободното си време изучава живопис.

Две години след като завършва гимназия, тя се записва да учи „История на изкуствата“ в прочутия университет "Риджънтс" в Лондон. Завършва още международни отношения и психология на Острова. Тя е един от най-добрите студенти на випуска. Освен дзонгкха (официалният език в Бутан) и хинди, тя владее перфектен английски.

Детското обещание, което променя живота ѝ 

Макар и обикновено, нейното семейство има известни връзки с благородниците. Когато тя е на 7, се запознава с Джигме Хесар Намгиал Вангчук – бъдещият наследник на четвъртия крал на Бутан. Тогава той е на 17, но все още е далеч от задомяването си, а тя си играе с куклите. Присъствайки на семеен пикник, двамата започват да си говорят, като Джетсун му се усмихва и го прегръща от сърце. Изведнъж той пада на колене и ѝ обещава, че когато порасне, ще я вземе за своя жена, стига тя да е свободна и има желание. Двете семейства се разделят, но никой не подозира, че ще се съберат отново 14 години по-късно. 

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Her Majesty Queen Jetsun Pema (@queenjetsunpema) на

Джигме Хесар Намгиал Вангчук – най-предпочитаният ерген в Бутан

 Той е висок 1 метър и 80 сантиметра, притежава изключителен темперамент, винаги е усмихнат и по него се прехласват много жени в Бутан. В края на 2008 г. неговият баща, Джигме Синге Вангчук, се оттегля от кралския престол, за да му го отстъпи. Завършил в Бостънския и Оксфортския университет, той се заема с отговорната задача да ръководи своя народ. За разлика от някои известни наследници със синя кръв, Джигме Хесар Намгиал Вангчук поставя на първо място работата, а след това личния си живот. Заради това си намира съпруга след 30. 

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Her Majesty Queen Jetsun Pema (@queenjetsunpema) на

Вижте още от невероятната история на Джетсун Пема, която е и майка на две деца в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase