БГНЕС

Преди да стане Железния човек, той е бил затворник P50522. Миел е чинии за 8 цента на час и е чувал подвикванията и обвиненията на другите обитатели. „Как се озова тук, човече? Ти имаше всичко!“, казват му в затвора. Става въпрос за Робърт Дауни Джуниър, който изминава дълъг и труден път преди да се изкачи на върха в Холивуд.

Ражда се на 4 април 1965 година в семейството на продуцента и актьор Робърт Дауни-старши и съпругата му Елси Форд. Средата, в която израства не е много здравословна, тъй като баща му има зависимост към наркотиците и позволява на сина си да пуши марихуана, когато той е едва на 6 години. Порокът бързо се превръща в нещото, което свързва младия и стария Робърт.
 
Родителите му се развеждат, когато е на 13 години и той решава да остане в Санта Моника при баща си. Три години по-късно обаче напуска училище и се мести при майка си в Ню Йорк. Първата си роля получава, когато е на 5 години, но истинският му пробив идва през 1987-а с филма „Less than zero“. Там той влиза в обувките на Джулиан, който е пристрастен към кокаина и партитата.
 
Съвсем спокойно героят можеше да се казва Робърт, тъй като актьорът по това време вече много сериозно е приличал на екранния си персонаж. „До този момент взимах наркотици само след работа и през уикенда. Около „Less than Zero“ обаче нещата се промениха“, казва Дауни-младши. Зависимостта се превръща в нещо, което не може да бъде контролирано.
 
През 1991 година тогавашната му приятелка, Сара Джесика Паркър, къса с Робърт заради проблемите му с наркотиците. Тогава той решава да постъпи в клиника, за да се опита да поправи нещата и да се възстанови. Въпреки проблемите, кариерата му продължава да върви нагоре и през 1992-а Дауни-младши получава най-добрата си роля до този момент.
 
Той е избран да играе Чарли Чаплин в биографичен филм за артиста. Изпълнението му в „Чаплин“ му носи номинация за „Оскар“ и „Златен глобус“ и успява да спечели „БАФТА“. Тогава Робърт е само на 27 години, но показва истинския си талант и впечатлява както зрителите, така и критиците. Някои го определят като най-добрия актьор на своето поколение и му предричат бляскаво бъдеще.
 
Още от историята на Робърт Дауни Джуниър четете в Tialoto.bg 

Източник:  Tialoto.bg 

Коментари Напиши коментар

13

Нека допълня

преди 1 седмица

До Анонимен
Всички филми на Марвел са велики. Който не харесва модерни приказки, вече се е пенсионирал като душа ... а тези които само това гледат си остават инфантилни недорасляци през целия си живот . Първо майка им се грижи за тях, а после и жена им. Ако успеят да си намерят някоя с по-силни майчински инстинкти от нормалните .... и с нерви да се грижи освен за собствените си деца и за това от свекървата .

Спрете навреме с детските филмчета.Порастнете .

12

Анонимен

преди 1 седмица

Всички филми на Марвел са велики. Който не харесва модерни приказки, вече се е пенсионирал като душа.

11

Случаен гражданин

преди 1 седмица

Простолюдието има нужда от такива "вдъхновяващи" истории ,как някой си бил беден и нямал нищо и как после станал милиардер. Ей тъй на.
За да могат да си фантазират че и те как някога ще успеят,и как ще дойде края на живота в миризлиивата панелка с мама ,тати , братята и сестрите и баба и дядо. И как ще напусне работата като чистач в Лидъл,но не и преди да натрие носа на мениджъра си като му каже в очите какво мисли за него.

Ех, мнечтииии . Това подържа някои зомбета все още в света на живите.