Снимка: архив, Reuters

Поредните претенции на принц Хари и съпругата му Меган разделиха британското общество. Малкият Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор бе кръстен този уикенд в тесен семеен кръг. Недопускането на медии до събитието и ограничаването на феновете на британския кралски двор предизвикаха противоречиви реакции на Острова.

Експерти коментираха, че намерението на херцога и херцогинята за частна церемония, далеч от хорските погледи, може само да увеличи критиките към тях.

„Меган не може да иска уединение за бебето Арчи, след като обществото финансира луксозния ѝ начин на живот“, пише в публикация на "Daily Telegraph".

„Не могат да са част и от двата свята – ако искат лично пространство, то трябва да платят за всичко със собствените си пари и напълно да изчезнат от медийната среда или трябва да играят играта по правилата“, казва кралският биограф пред "The Sunday Times“.

Много британци изразиха недоволството си от Меган в социалните мрежи. Те изтъкнаха, че като член на британското кралско семейство не бива да пренебрегва протокола. Някои дори я сравниха с покойната принцеса Даяна, която за тях била много по-земна и никога не си позволявала да прави своеволия.

Младите родители споделиха няколко снимки от кръщенето в замъка Уиндзор, с което зарадваха своите последователи в социалните мрежи. На един от кадрите те позират с най-близките си.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase