Architectural Digest

Дълбоко в горите на Бразилия, рок певецът Лени Кравиц е превърнал една бивша плантация за кафе в живописен рай.

Носителят на няколко награди „Грами“ е обзавел вилата с мебели от собствената си дизайнерска марка. Интериорът на къщата обединява различни жанрове, периоди, стилове и влияния. 54-годишният певец е създал няколко хотела и къщи за гости в Маями, Ню Йорк, Лас Вегас и Торонто за последните 16 години, в които основно се занимава с фирмата си за интериорен дизайн.

Той разработва продукти, вариращи от мебели и обков до тапети и керамични плочки. Той дори е измислил дизайна на фотоапарат Leica и часовник Rolex.

Колкото до тази вила, която е бразилското ваканционно убежище на самия Лени, тя е построена през 19-ти век и се намира извън Рио де Жанейро.

Бразилската идилия на Кравиц започва преди около десетина години, докато той е на турне. „Пътувах из цялата страна, все повече ме привличаха хората, културата, музиката и земята. В Бразилия има нещо невероятно мощно и величествено“ – спомня си той.

В края на обиколката си Кравиц получил предложение от приятел да купи имот в бразилската провинция. Така той се озовава на това място, което описва с думите: „Пристигнахме през нощта, а на следващата сутрин се събудих в най-грандиозния буен пейзаж, който можете да си представите. Бяхме сгушени в долина, заобиколена от планини, водопади, крави, коне, маймуни, овощни и зеленчукови градини – целият характер на природата.“

Той продължава да разказва: „Този един ден се превърна в седмица, след това седмицата в месец. В крайна сметка останах там шест месеца. Беше изключително. Просто се отказах от живота си, научих се да яздя коне, научих се на земеделие и се свързах с природата. Никога не съм се чувствал по-спокоен, мирен и по-близо до Бога. Мислех, че съм приключил с шума и суетата.“

Реалността все пак се намесва в идилията на Кравиц и той в крайна сметка се завръща към живота си на музикант, но две години по-късно той се връща и купува имота, създавайки лично убежище за семейство, приятели и колеги, където изкуството и природата могат да съществуват в пълна хармония.

В имота има помещения за гости, фитнес зала, басейн и звукозаписно студио. Кокосовите палми засенчват конете на Кравиц, както и неговия лабрадор – Неон, които обичат да си стоят на поляната пред основната къща.

Вижте вилата на Кравиц, заснета от Саймън Ъптън за списание Architectural Digest в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase