Снимка: Yves Saint Laurent

Когато Наташа Урбано е на 20 години, светът е в краката й. Работи само 20 дни в годината, но печели милиони. Краси кориците на Vouge. Обядва с Анди Уорхол, вечеря с Роман Полански и само тежък махмурлук я спира да отиде на сватбата на Мадона. Урбано живее като принцеса. Но всяка приказка има своят край.

Днес Наташа е на 57 години, но от славното й минало няма и следа. Профилът й в Instagram е следван от едва 166 души. Ала това не е най-големият й проблем. Някогашната красавица няма дом. Живее по улиците на Барселона и всичко това... защото е избрала грешния мъж.

Приказката й започва като на всеки модел. Красотата й не останала незабелязана и след като се появила на корицата на европейския Vouge, испанката се преместила да живее в Америка.

И от двете страни на Атлантическия окен Наташа се радвала на огромен успех. Известната агенция Ford Models сключва договор с нея, става лице на популярния парфюм "Опиум“ на Yves Saint Laurent. Пътува от Париж до Лондон, от Лондон до Ню Йорк. Снимат я легендарни фотографи като Фабрицио Фери.

"Появявах се във всички списания, всички ме обичаха. Даваха ми милиони на година само за няколко дни работа“, спомня си Наташа пред Еl Periodico.

“Един ден вечерях с Джак Никълсън, на следващия се срещах с Анди Уорхол и дори Роман Полански. Ходех на партита с Мелъни Грифит и Дон Джонсън.. Дори щях да отида на сватбата на Мадона с Шон Пен, защото Дейвид Кийт, с когото бях по онова време, беше поканен. Но същия ден се събудихме с махмурлук и не успяхме да станем от леглото. Имах всичко. Живеех като кралица“, разказва тя.

Но докато е на върха на кариерата си, Урбано среща мъж, който по-късно се превръща в неин съпруг, баща на децата й и в човека, заради когото животът й се променя толкова много. Още на втория ден от запознанството им той я кара да му купи чисто ново BMW.

“И като глупачка, аз се съгласих. Подписах чека. Бях влюбена!“, казва Урбано.

Красавицата не обръща внимание на огромните червени флагове и въпреки всичко продължава връзката си с мъжа. Двамата сключват брак, имат дете.

"Всъщност, това беше единственото хубаво в съжителството ни. Децата. Всичко останало беше ад“, категорична е тя.

Съпругът й не работи. Плаща всичко с нейните пари. А когато привършват, решава, че ще я изостави. "Тръгна си, оставяйки ме само с дрехите на гърба ми“.

Моделът на Vouge, който от звезда се превърна в бездомник

От тогава, Наташа се опитала да наеме няколко апартамента, но не можела да плаща за тях и останала на улицата.

Днес има няколко алтернативи къде да прекара нощта. Нито една от тях не е приятна – или трябва да остане на дивана на някой неин приятел или да спи в малките помещения, където се намират банкоматите.

От време на време изкарва някакви пари с "несигурна работа", колкото да има с какво да се храни. Страда от депресия и се опитва да я пребори сама, без помощ. Ала спомените за миналото, когато светът е бил в краката й, далеч не й помагат.

"Искам да живея, а не просто да оцелявам. Уморена съм от оцеляването, уморена съм да искам пари от хората. Приятелите ми си отиват, но е нормално. Не се изненадвам. Искам децата ми да ме видят добре, да се гордеят с мен“, обяснява някогашната красавица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase