Общ преглед

На 12 ноември рожден ден празнува популярната американска актриса Ан Хатауей. Родена през 1982 година в Бруклин, Ню Йорк, тя прави своя дебют през 1999 г. в телевизионния сериал "Get Real".

Първата й голяма роля е само 2 години по-късно в продукцията на Дисни "Дневниците на принцесата", като след това тя продължава да се появява в семейни филми сред които "Дневниците на принцесата 2" и "Омагьосаната Ела".

В своята кариера досега тя е участвала в над 20 филма, сред които по-известните са "Дяволът носи Прада", "Да бъдеш Джейн", "Рейчъл се омъжва", "Булчински войни", "Любовта е опиат", "Черният рицар: Възраждане" и други.

Ето какво не знаем за популярната холивудска актриса:

Баща й е адвокат, а майка й – актриса, която обаче не постига особен успех.

Актрисата е отраснала в католическо семейство, като дори като дете иска да стане монахиня. Тя обаче се отказва от религията, след като разбира, че брат й е хомосексуалист, а църквата отрича тези взаимоотношения.

През 2006 година списание "People" я нарежда сред топ 50 на най-красивите хора в света.

През 2008 година получава номинация за "Оскар" за най-добра женска роля за участието си в "Рейчъл се омъжва".

През 2012 година тя печели "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля за филма "Клетниците". За същия филм печели още награди Сателит, БАФТА и Златен глобус отново за най-добра поддържаща женска роля.

През 2012 година се омъжва за своя съпруг Адам Шулман.

Обича кучетата и има лабрадор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар