Reuters

 Малко над месец след като роди своята дъщеря, Кейт Хъдсън пое първия си ангажимент като холивудска звезда. Тя бе назначена за посланик към Световната продоволствена програма на Обединените нации (ООН).

 
„Сигурна съм, че може да привлечем повече хора към това движение, за да може да няма гладуващи хора по света“, заяви актрисата по време на нейното представяне в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.
 
„Работата на Световната продоволствена програма е много повече от доставяне на храна на хората. Става дума за укрепване на семействата, възстановяване на общности и осигуряване на равен достъп до храна за всеки, който се нуждае от нея, за да оцелее“, обясни тя в своята реч.
 
През последните три години Кейт подкрепяше инициатива на „Майкъл Корс“ за намаляване на глада по света.
 
„Като майка осъзнавам, че правилното хранене играе важна роля в живота на едно дете. Когато се запознах за първи път с работата на продоволствената програма, аз ужасно много исках да стана посланик и да работя заедно със #ZeroHunger. Всеки заслужава правилната храна и нутриентите, от които се нуждае, за да отключи своя истински потенциал“, това написа преди броени дни звездата в Instagram и публикува снимка с деца, с които се храни на една маса.
 
Световната продоволствена програма (WFP) е специализирана агенция към ООН. Основната ѝ цел е хуманитарна – борба с глада по света.
 
Още новини за звезди четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase