Колаж: Dnes.bg

Не може да се отрече, че двете издания на Big Brother тази година поставиха акцент върху гилдията на гримьорите у нас. Гилдия, която обикновено остава зад прожекторите. И в двете издания на шоуто участва по един гримьор. Сред ВИП-овете бе Валентин Кулагин, а сега сред звездите е Цецо Андреев. И тази гилдия леко трябва да се срамува от простотиите на двамата.

И Цецо, и Кулагин се анонсираха като "гримьорите на звездите". Сигурно и двамата са прави, стига да споменем важното уточнение кои според тях са звезди. Видимо не се понасят, а Андреев влезе в стартиралото в понеделник риалити с много слаб ход - да плюе по опонента си.

Цецо демонстрира завидна доза самочувствие, обяви се за най-добрият в страната и нарече Кулагин "палячо" и "срам и позор за гримьорите в страната". Да се определяш за най-добрия е някакъв вид патология в родния шоубизнес, там всички са №1.

Всъщност сред гримьорите има уникални професионалисти, които обаче се доказват с работата си, а не плямпат по медиите колко са велики. И тяхната клиентела е далеч "по-звездна". Макар никога да не се тупат в гърдите с тази категория. Всъщност какво означава гримьор на звездите? Май само такива като Кулагин и Андреев знаят. 

След нападките на Цецо Андреев срещу Кулагин, последният, в типичния си "ВИП стил", извади кирливите му ризи с пост в социалните мрежи. И той демонстрира самочувствие, че бил любимецът на народа, но за неговото поведение, мисли и изказ трябва да се изкажат дипломирани психолози. Ето и неговото словоизлияние:

"Като го няма Кулагин - дайте път на неговите бледи имитации! Първият обаче си оставам аз, без значение колко ще има след мен. Ментетата са много, но оригиналът е един! Както предвещах още вчера, ще има опит за повтаряне на схемата, с тази разлика, че Кулагин съм аз и не съм вътре, а не всеки с изгорял перчем. Аз не лижа и задници! Сега осъзнавам какъв прецедент съм в историята на ББ! Не стига, че като излязох, мишките от моята къща не спираха да говорят за мен, ами сега и тези новите плъшоци, и те говорят за мен!

В цялата история на предаването аз съм и единствения изгонен, който народа нарича "победителят"!

Крайно незаинтересован съм от гримьорката Цура от Койнаре, но понеже си позволи да говори за мен, ще върна жеста. Ще кажа само за джуджето-ромин, че той не е гримьора на "звездите", а безплатната им подлога, техният имитатор, но не и създател на визии.

И всъщност той е гримьорът, който петни професията ни, известен с това че е оставил десетки булки и абитуриентки без грим, заради проблемите му с наркотиците. Ежедневно поемам разочарованите му клиентки, които не искат и да чуват за него.

И за финал ще кажа, че аз никога няма да бъда "гримьора на звездите", защото тези "звезди", които той гримира, са едни елементарни проститутки.

Аз съм гримьор на всяка Нормална, Работеща Жена в тази държава и извън нея, която иска да изглежда добре. Никога не съм парадирал с клиентките си, особено известните, защото за мен е важно клиентките ми да се гордеят с мен, а не аз да се рекламирам чрез тях! Едно е сигурно - ще гледаме как бай мангау върти кючеци и зее със силиконовата си джука. Дано това ви е интересно, друго няма да видите. Всеобщото лицемерие и на останалите мишкарници е видимо... Жалко, че го няма Котарачето вътре, да ги мята в тъч по цял ден".

Двамата гримьори си говорят на женски имена, кой е "бай мангау", кой къде е роден, а по всичко личи, че борбата им кой е "по-звезден" гримьор ще продължи. А колегите им с право ще цъкат отстрани и спокойно могат да заявят: "Тези са срам за професията"...

Иначе Цецо се превърна в център на внимание в шоуто. Той се нацупи като "кифла", защото Весела Нейнски избра храна и посуда за съквартирантите, вместо парти за рождения му ден. След успешна мисия тя и Стоян Роянов можеха да прибавят малко комфорт в празната къща.

За Цецо обаче най-важно бе партито за рождения ден и започна с нападките и сръдните. Гъмов пък жертва целия си багаж, за да може гримьорът да празнува и да пее сръбски хитове, поляти с алкохол. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase