Pixabay

В астрологията един от основните фактори при формирането на характера на човек се счита връзката на неговия зодиакален знак с една от трите вида енергия.

Зодиакалният кръг е разделен на 3 сектора, които професионалните астролози наричат ​​кръстове. Именно тези части на зодиака притежават различни видове енергия - Кардинална (Овен, Рак, Везни, Козирог), Фиксирана (Телец, Лъв, Скорпион, Водолей) и Непостоянна (Близнаци, Дева, Стрелец, Риби).
 
Elle обяснява защо и как тези енергии се различават, какво дават на своите собственици и каква кармична връзка съществува между тези знаци.

КАРДИНАЛНА ЕНЕРГИЯ - Овен, Рак, Везни, Козирог
 
В астрологията се смята, че именно Кардиналната енергия, която започва със силния Овен и завършва с непоколебимия Козирог, се явява импулс на всичко, което съществува. Поради това представителите на кардиналния кръст се отличават с динамика, импулсивност, способността да се направи първата крачка и да се премести нещо от "мъртва точка". 
 
Астролозите сравняват Кардиналната енергия с гейзер - толкова мощен потенциал е скрит в представителите на този кръст. Трябва да се отбележи, че всеки един от тези знаци е отговорен за различните сфери на живота. 
 
Овен - самоизразяване
 
Най-праволинейният знак, постига желаното с невероятна воля, обикновено действа сам. 
 
Рак - семейство
 
Хората от този знак са много привързани към своите корени, произхода, традициите. Те черпят силата си от универсални ценности - уютен дом, духовна близост, любов към родната им земя. Ракът винаги изразяват своята независимост и амбиция.
 
Останалите зодии четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase