Снимка: Rеuters

Брайън де Палма ще заснеме хорър, посветен на скандала, който е свързан с обвиненията в сексуален тормоз и сексуално насилие срещу Харви Уайнстийн.

77-годишният режисьор разкри подробности за новия проект, над който работи. Филмът ще е вдъхновен от сагата, в която е замесен влиятелният 66-годишен холивудски продуцент.

"Работя над филм за този скандал - заяви режисьорът пред в. "Паризиен". - Обмислям проекта заедно с френски продуцент. Главният персонаж няма да се казва Харви Уайнстийн, но става въпрос за хорър, в който ще има извършител на сексуално насилие, а действието ще се развива във филмовите среди".

Още по темата

Лентата ще е озаглавена "Хищник", предава БТА. Тя ще бъде продуцирана от Саид Бен Саид, който е работил с Де Палма над филма му "Страст" (2012 г.) с участието на Рейчъл Макадамс и шведската актриса Нуми Рапас.

Де Палма, стана известен с филмите си "Кари", "Белязаният" и "Недосегаемите", сподели също, че хорърът ще бъде заснет в контекста на сексуалните посегателства в Холивуд, като събитията ще бъдат представени на фона на кинофестивала в Торонто.

В предишно интервю той заяви, че познава много хора, замесени в скандали, които са свързани със сексуални посегателства.

Dnes.bg припомня, че Джон Малкович ще влезе в образа на продуцента-насилник, в постановка на Дейвид Мамет, която ще бъде представена догодина на лондонска сцена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase