Снимка: Reuters

Известният режисьор Люк Бесон е поредният, който трябва да отговаря за сексуално насилие. Властите разследват френския кинаджия за обвинение в изнасилване, макар той да отрича вината си, съобщи Асошиейтед прес.

Обвинението е отправено от 27-годишна жена. Тя твърди, че Люк Бесон я е дрогирал и изнасилил в х-л "Бристол" в Париж. Адвокатът на Люк Бесон каза пред френска телевизия и радио, че той отрича отхвърля обвиненията срещу него.

Още по темата
Люк Бесон е на 59 години. Той е продуцирал повече от 100 филма, предава БТА, като е режисирал и написал сценария на много от тях. Най-известните му филми са "Безкрайната синева", "Леон", серията "Такси", "Петият елемент".

Dnes.bg припомня, че към нароилите се секс скандали в Холивуд, се прибави и този с главния прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман. Властимащият вместо да защитава жените от сексуалните посегателства, е обвинен, че е малтретирал четири жени, с които е имал романтична връзка, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на информация на сп. "Ню Йоркър".

В изданието две от жените са идентифицирани като Мишел Манинг Бариш и Таня Селваратнам. Те казват, че по време на връзката си с Шнайдерман те са били удряни от него и насилието ескалирало с времето. Жените не се оплакали в полицията, но потърсили лекарска помощ и се доверили на близки хора. Още две жени, които не са пожелали да бъдат разкрити имената им, обвиняван Шнайдерман във физическо насилие над тях.

Шнайдерман бе поддръжник на движението "Аз също". През февруари той заведе иск срещу продуцента Харви Уайнстийн и неговата компания след разследването за сексуални посегателства. Тогава Шнайдерман каза, че компанията на продуцента е нарушила законите на Ню Йорк, като не е защитила служителите от широко разпространен сексуален тормоз, сплашване и дискриминация.

Според една от жените, обвиняващи Шнайдерман в физическо насилие, той бил от хората, които говорят публично, че са защитници на жените, а насаме с тях ги тормозят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase