Снимка: Rеuters

"Говори се за робството, което е продължило 400 години. Четиристотин години? Това прилича повече на избор!" Това заяви рапърът Кание Уест в интервю пред сайта TMZ.

Американецът е интервюиран по повод излизането на новите му два албума, но определението му за робството като "избор" измести фокуса и предизвика огромен скандал, предадоха световните агенции.

Съпругът на Ким Кардашиян, който често се забърква в скандали, уточни: "Ние живеем в затвор на духа. Харесвам думата "затвор", защото терминът "роби" е прекалено свързан с чернокожите!"

След предизвиканата полемика, Кание Уест продължи темата с коментар в Twitter, предава БТА: "Известно ми е, разбира се, че робите не са били оковавани и натъпквани в кораби по тяхно желание. Но ние не можем да стоим заключени в духовен затвор и през следващите 400 години!"

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

Рапър -философ -пълен смях! Тоя да пита дядо си какъв избор е имал като са го гонили от заведенията и като се е возел в дъното на автобуса. Като е един от малкото късметлии-забогатели набързо поне да се смири и да престане да ръси мозък, който очевидно не му достига.

13

Анонимен

преди 2 години

Какво пък умно е казал, че не разбрах. " Ние живеем в затвор на ***" е абсолютно безсмислено изявление, защото духът е безплътен - той е идея, концепция и няма как да съдържа в себе си материални субекти.
По - правилно е господинът да каже" моят дух живее в затвор", ама очевидно говоренето в рими му е объркало и мозъка и словореда.

12

8===о

преди 2 години

Я па тоа.
Веднъж да каже нещо умно и всички се скандализират.