Известни личности ще заложат имиджа си и ще отговарят на въпроси от обща култура в столичен клуб на 28 април.

"Няма да станат за резил, защото това са въпроси от обща култура. Това е и опасно да има въпроси от обща култура", каза организаторът на събитието Борислав Борисов пред Bulgaria ON AIR и гарантира, че въпросите няма да бъдат давани предварително на участниците.

Част от участниците в предизвикателството са Даниел Петканов, Даниел Златков, Мариана Маринова, Благой Георгиев, Евгени Минчев. В студиото пък гостува Джулиана Гани, която също ще отговаря на въпроси в клуба.

Тя се прочу в Big Brother, след като отговори на 5 от 6 въпроса за четвъртокласници. А медиите така я вдигнаха във въздуха сякаш аха да надскочи IQ-то на Айнщайн. Самата Гани пък се похвали, че има три дипломи и знанията й не са случайни. Остава въпросът дали образованието ни е случайно, но това е друга тема.

Джулиана, която е горда носителка на титлата Мис Силикон, бе изправена пред видеостената с импровизирани въпроси, зададени от водещия на "България сутрин" Златимир Йочев, на които отговори с променлив успех.

Кой беше любимият ти предмет в училище? "Аз музика съм завършила иначе", изстреля Гани преди появата на първата питанка.

Първият въпрос беше на политическа тематика - Кой е първият демократично избран български президент на България след 1989 г.? Възможните отговори - Петър Стоянов, Георги Първанов, Желю Желев и Росен Плевнелиев

Борислав Борисов влезе в ролята на ученик-зубър и започна да подсказва тихичко: "Жельо Желев". Гани се направи, че мисли и отговори правилно.

Следващата питанка бе кой е треньор номер едно по футбол за 20 век, като силиконката чистосърдечно си призна, че е далеч от футбола. Другият гост този път дори на глас каза верния отговор - Димитър Пенев, но тя не го чу и заложи на Христо Стоичков.

Коя от чуждиците обозначава човек, който наскоро е забогатял и се е издигнал в обществото? Възможните отговори - чорбаджия, плейбой, парвеню и олигарх. Последният отговор е особено популярен сред плеймейтките, дори бе разигран от Русата Златка в реклама, нали се сещате - като закъсат, звънят на олигарх 1, олигарх 2 и т.н.

"Със сигурност не е плейбой, защото щях да го знам. По пътя на логиката - парвеню", закова отговора Джулиана.

Следващият въпрос от викторината отново бе политически - Коя партия уби "синята идея" в България - СДС, НДСВ, ГЕРБ или всички.

"Въпросът е, че не знам коя е "синята идея", оттук идва проблемът", започна разсъжденията си Гани.

Водещият попита родената през 1991 г. моделка дали знае за промените, коя партия е свалена от власт през 1989 г., но Гани го парира - "Чак толкова не съм запозната, мен ми е по-силна част ми е историята, музиката, но явно трябва да наблегна на политика и футбол".

Как историята не е свързана с политическите процеси не стана ясно, защото водещият реши да прекъсне викторината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase