Снимка: Rеuters

Ямайският певец Майкъл Мей е повдигнал обвинение срещу колежката си Майли Сайръс за плагиатство, предаде Ройтерс. Той иска да получи компенсация в размер от 300 милиона щатски долара.

Обвинението на Мей, който изпълнява музика в стила денсхол под псевдонима Флоуъргон, е подадено в нюйоркски съд, предава БТА.

Той твърди, че в хита "We Can't Stop" американската поп певица незаконно е използвала някои части от текста и музикалната структура на неговата песен "We Run Things", записана през 1988 г.

Според Мей парчето на Майли Сайръс се състои наполовина от негови идеи и успехът на хита, който през август 2013 г. се изкачи до второ място в класацията на "Билборд" в САЩ, се дължи на него. "We Can't Stop" е от четвъртият албум "Bangerz" Майли Сайръс от 2013 г.

Освен финансовата компенсация, ямаецът иска да бъдат забранени в бъдеще разпространението, продажбата и изпълнението на "We Can't Stop".

Обвиняеми по делото са Майли Сайръс и нейният звукозаписен лейбъл "Ар Си Ей рекърдс", собственост на корпорацията "Сони", които не са коментирали случая.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

Ега ти скапаната песен е тази!

4

Анонимен

преди 4 години

Имала бол пари, дала! Или хубава работа, ама ***! Поговорки да искаш по темата!

3

Хубава бяла жена

преди 4 години

Върха на еволюцията. Факт!