Кадър: Нова тв

От началото на седмицата хиляди възмутени зрители следят поредна ВИП драма, в която няма нищо ВИП. Уж кулинарно предаване, а в него е налазила уникална простотия, която няма нищо общо с чесъна и макароните, за които разбрахме от актуалната Мис Плеймейт, че били за простолюдието.

Всъщност драматичния сюжет със селски привкус се движи именно от Нора Недкова и гримьорът Валентин Кулагин.

Черешката на простотията бе снощи, когато този Кулагин посрещна гостите у дома. Някак с пренебрежение ще подмина факта, че в прайм тайма се появява някакъв хубавец с впит клин, който иска да демонстрира "пакета" си. Ще го подмина, защото напоследък сме много докачливи на тема трети пол, джендъри и права.

Ще подмина и факта, че Кулагин бил най-добрият гримьор в България. Ако не вярвате - вижте какво се пише за него в социалните мрежи. Представят го като гримьор на звездите, но явно звездите умело крият при кого се гримират. Или пък всичко е някакво уникално самохвалство.

Разбрахме, че има шофьор, който изпълнявал и ролята на бодигард. От какво го пази - не е ясно. Може би от собствената му незначителност?

Опитва се да ни предложи някакъв стил, явно му се иска да се доближи до Евгени Минчев, но не е дори и бледо копие. Дори и копие не е. Мисли се за скандален, иска му се да е известен и ще си получи едноседмичната слава.

После бързо ще се завърне в социалната си кочинка, в която е най-добрият гримьор – според мненията в социалните мрежи.

Ако проследите някои от неговите изказвания в тези социални мрежи ще забележите хамалски език, претенция, надменност. Иначе казано, поредният измислен герой на родния шоубизнес. С подобни похвати той се мъчи да стане популярен от години и нормално така и си остана в миманса. Но сега му позволиха достъп до национален ефир и може би е за добро. Да видим какви фалшиви хора се смятат за най-добрите в своята професия. Да ме извиняват добрите гримьори.

Най-голямата простотия на този Кулагин е как реши, че да унижаваш човек било изкуство. На вечеря, в която водещи трябваше да бъдат ястията, които е приготвил - той изтипоса до хранещите се мъж по боксерки. Увит като коледна елха с лампички, да свети на господаря си. Светна му и на момчето, че го унижават и смотолеви, че нямал идея, че ще бъде лампа на ВИП трапезата. А Кулагин се обиди - да не мислел, че ще бъде нещо друго?

Но всъщност гримьорчето си прилича по нещо на родните ВИП-ове, които са известни с известността си. Страхува се някой да не го помисли за беден. Живее в лукс, сервира най-скъпия шоколад, някаква ванилия за 1500 евро в него и още незначителни подробности. Без да съзнава, че голите му амбиции и простащина крещят и заглушават скъпите продукти. И да, трябва да сме благодарни, че се появи в национален ефир, защото такива като Кулагин трябва да се познават. Да се дават за пример. И нека всеки сам си прецени за какво - според възпитанието и възприятията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase