Снимка: БТА

Принц Хари и неговата годеница Меган Маркъл бяха посрещнати с ентусиазъм в Единбург на официалното посещение в Шотландия преди сватбата си през май, предаде Ройтерс.

Хората, които чакаха часове на студа пред Единбургския замък, бяха възхитени от усмихнатата двойка. "Те са просто удивителни, толкова земни", каза местната жителка Аманда Скот.

Още по темата

Меган Маркъл носеше черно карирано палто, напомнящо на традиционната шотландска пола, пише БТА. 33-годишният принц Хари и 36-годишната Маркъл бяха посрещнати официално в града от бенда на кралските морски пехотинци в двореца. След това гледаха изстрела с оръдие в 13 ч. - традиция, която датира от 1861 г.

Двамата посетиха и благотворителната организация "Соушъл байт", която управлява верига кафенета и раздава храна на бездомници, а освен това наема за служители хора, останали на улицата. Заведението е било посещавано и от други знаменитости, като актьорите Джордж Клуни и Леонардо ди Каприо.

"Мисля, че е чудесно, че те правят всичко това с цел благотворителност. Те имат власт, но я използват за добри дела", каза 13-годишно момиче, дошло с баща си Скот.

В програмата на Хари и Меган Маркъл е и прием в двореца Холирудхаус, на който са поканени и млади представители на благотворителни организации.

Като част от обиколката на Великобритания преди сватбата си, влюбените посетиха английския град Нотингам и столицата на Уелс Кардиф.

Внукът на кралица Елизабет Втора принц Хари, който е пети поред в наследяването на престола, и Меган Маркъл - звездата от телевизионния сериал "Костюмари", оповестиха годежа си миналия месец. Те ще сключат брак на 19 май в Уиндзорския замък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase