Общ преглед

Изборът на нова Мис България ни върна години назад, когато короната бе положена на главата на Антония Петрова.

24-годишната Тамара Георгиева бе коронясяна през уикенда, а социалните мрежи завряха със "за" и "против" блондинката. Тя е от София и се занимава с моден дизайн. Завършила е Художествената академия, а като своя мисия приема да помогне на деца в неравностойно положение.

Още по темата

Визитката й обаче остана на заден план и заваляха критики за нейната външност. Дори един от членовете на журито пусна статус във Facebook, че не е гласувала за нея и леко я притеснява избора.

Тамара беше на път да измести по интерес дори Григор Димитров, който сътвори чудото и стана №1 на заключителния турнир в Лондон, надигравайки Давид Гофен. Неговата титла си съперничи по статуси с новата Мис България.

Мнозина намекват, че няма как това да е нормален избор, други въобще се съмняват Тамара да е на 24 години. Според тях софиянката не притежава красотата, която е необходима, за да носиш короната на Мис България.

В дебата се включи дори депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която изрично уточни, че изказва личното си мнение и не обвързва с него партията си.

"От радост по успехите на Григор, въпреки Волгин, снощи съм пропуснала избирането на новата 24-годишна Мис България 2017 и не съжалявам! Изненадват ме критериите на журито и толерирането на филърите и силикона!", написа тя.

Иван Ласкин стигна още по-далеч и сравни Тамара с Баба Яга.

Мнението на критиците сякаш се обобщава от извода, че конкурсът "Мис България" вече е за вътрешна красота. Тръгнаха сравнения и с Мисис България Анита Мейзер, които на някои могат да се сторят и драстични.

"Понякога, освен болни амбиции, тежки комплекси и малко пари за харчене по глупости, е нужно да имаш поне едно огледало вкъщи и капка реална самооценка.

Факт е обаче, че подобни атаки към Мис България не е имало с години.

"Прекрасна е Тами - висока, стройна и грациозна - все пак за този конкурс има критерии за височина и пропорции, които в снимките по бански показват, че нейните са перфектни! Лоша реклама няма, тепърва й предстои да се доказва, жалко, че развалят хубавия момент на момичето с един, два неподходящи кадъра. Затова трябва да има, както преди, един официален фотограф за такъв тип събитие и да не се допускат тези с тенденциозните и некоректни кадри!", смята пък защитничката на Тамара Паолина Петракиева.

"Каквото и да говорите, момичето имаше 38 градуса температура по време на конкурса, а се справи брилянтно, не съдете по снимки и интервюта, вижте я на живо, това ни е една от най-добрите претендентки в историята", смята друга защитничка на избора.

В крайна сметка зад избора на Тамара седи професионално жури, в което се включиха и пет бивши носителки на короната – Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Антония Петрова, Марина Войкова и Габриела Кирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар