Общ преглед

Глория е една от емблемите на попфолка. Родена е в семейство на музиканти и в началото на демокрацията е солистка на оркстър Извор, а след това създава и собствена група. Изпълнява песни на Лили Иванова, Георги Христов, че и на Лепа Брена. Чуждият репертоар също не й е чужд - Мадона, Марая Кери, Уитни Хюстън.

Така идва 1994 г., когато издава първия си албум "Щастието е магия". Тя е първият изпълнител на фирма "Пайнер", която по-късно се превръща в хегемон на пазара. Още тогава Глория е категорична - кючеците не са в кръвта й. И запазва това и до днес. Вместо да прави чупки в кръста тя залага на песни за майката и семейството. И формулата й оцелява над 20 години на сцена.

Още вторият й албум - "За добро или зло", става най-продаваният у нас, а продажбите му надхвърлят половин милион.

Глория печели прозвището "Примата на българския попфолк", става четири пъти "Певица на годината" - през 1998, 1999, 2000, 2001 и 2003 г. През 2007 г. е отличена с приза "Певица на десетилетието".

През 1996 г. се ражда дъщеря й Симона от връзката с композитора Илия Загоров. Двамата днес са разделени, но пък влагат цялата си подкрепа към дъщеря им, която също тръгна по музикалния път. Глория представя Симона и излизат в дует на юбилейния концерт й концерт "15 години на сцена", а наследничката разгърна потенциала си и в последното издание на "Гласът на България".

В дискографията на Глория има 13 издадени самостоятелни албума, последният от 2015 г. - "Пясъчни кули".

Има запомнящи се дуети, като феновете отличават този с Азис "Не сме безгрешни", като извън страната се правят шест кавъра на песента.

Глория е изпълнител, който не се притеснява да излезе пред по-голяма публика и още през 2000-та година прави самостоятелен концерт в зала 1 на НДК. Нещо, което колежките й в бранша избягват по това време. После пълни още три пъти залата.

През 2007 г. звездата става част от журито на Music Idol, където журира редом с Йорданка Христова, Дони и Слави Трифонов.

Въпреки, че е над 20 години на сцената, името на Глория рядко е свързано със скандали. Най-често е противопоставяна с Ивана, но в повечето случаи това са медийни спекулации.

Във визията си Глория също претърпява голяма промяна, а през последното десетилетие тя винаги е била в челото на класациите по елегантност. 

Вижте тук как е изглеждала през 1994 г. и пълната галерия с трансформацията й през годините

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

Не харесвам Глория, но я уважавам, защото пее почти винаги на живо. Малко са такива.

14

Анонимен

преди 3 години

Г симеонов. Глория наистина е кралицата на попфолка

13

Анонимен

преди 3 години

Който и е фен да си я люби!:)))))))