Снимка: thesun.co.uk

Прочутата писателка на книгите за Хари Потър предлага красивата си яхта срещу скромен наем. Едновременно с това Дж. К. Роулинг я е обявила за продан. Британската писателка се стреми да извлече максимума от своята скъпа лодка. Докато тя се продава, Роулинг иска да припечелва от ренти.

Плавателният съд е дълъг 47 метра и носи името "Амфитрита". В гръцката митология Амфитрита е богиня на морето и съпруга на Посейдон.

В миналото въпросната яхта е била собственост на актьора Джони Деп. Роулинг я купила от капитан Спароу през 2015 г. срещу 27 милиона долара. Но изглежда луксозната морската болест си е казала своето, а на скъпата лодка й предстои да попадне в ръцете на нов собственик.

Яхтата е обявена за 130 000 долара седмична рента. Продажният етикет на плавателния съд пък гласи 19,2 милиона долара. Цената определено се е сринала. 7,8 милиона назад само за 2 години.

Класното морско возило предлага на собствениците си бохемски лукс. Триетажният плавателен съд разполага с голяма палуба. Тя е изградена от метални бримсове (гредоред), върху които са подредени тесни дъски от тиково дърво.

По-голямата част от яхтата е обзаведена с мебели от масивно дърво. Те са добре осветени от 10-те прозореца, хвърлящи светлина върху интериора. Вътре ще откриете огромен всекидневен салон със сепарета, тапицирани в претенциозни пиратски цветове – кърваво червено, златисто и тъмна череша.

Екстрите на лодката за милиони включват сателитна телевизия, трапезна маса за 10 души, 3 каюти. Шефската каюта пък представлява широка стая с кичозни декорации. Към нея е приспособена и баня с мраморни елементи.

"Амфитрита" се движи с 12 възела, което е около 22 км/ч. Яхтата се отоплява с климатична система. На борда има безжичен интернет, видео конзоли и екипировка за водни спортове.

Разгледайте яхтата на Дж. К. Роулинг в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase