Снимка: Reuters

Известни личности реагираха със смес от шок и отвращение, след като станаха ясни резултатите от президентските избори - Доналд Тръмп е 45-ият президент на САЩ, съобщи "Мирър". 

Певицата Шер написа, че "Светът никога няма да бъде същият", в случай на победа за Тръмп, като добави: "Тъжно за младите, никога няма да бъдат повече от тоалетна".  Tя заяви, че ако Тръмп спечели, ще се пресели на Юпитер, смята, че светът вече няма да е същият след неговата победа.

Далеч по-младата й колежка Ариана Гранде написа във Twitter, че резултатите от изборите са я разплакали, а после допълни: "Ама това е наистина страшно!".

Лейди Гага пък се оповаваше на надежда и молитви и написа: "Кажи си молитвата, Америка". За какво точно трябва да се моли Америка, певицата не съобщава.

"Поставихме се в неудобна ситуация. Допуснахме един продавач на омраза да застане начело на великата ни нация, един тиранин да чертае пътя ни. Съкрушен съм", пише в Twitter екранният Капитан Америка, актьорът Крис Еванс.

Британците пък пуснаха типичният си хумор. Водещият Джеймс Кордън сподели, че изпитва чувства като при Brexit-а, а певицата Лили Алън посъветва Канада да построи стена.

"Наистина не мога да си представя бродещото, непоследователно същество, на което станах свидетел при дебатите, да се обръща към нацията от Овалния кабинет", сподели Сет Макфарлън, създателят на сериала "Семейният тип" .

Актрисата Джесика Частейн пък наблегна на чувствителни теми като расизъм и сексизъм. "Положителният елемент от всичко това е, че може да спрем да се преструваме, че сме свободни от расизъм и сексизъм. Въпросът е, какво ще правим сега?", написа тя. 

Кели Кларксън изрази страха си, казвайки: "Никога не съм било по-нервна и изплашена в живота си". 

Кейти Пери разкри, че въпреки, че тя подкрепяше ожесточено Хилари Клинтън, родителите й са гласували за Тръмп. Тя добави също, че въпреки това, те отново ще стоят на една маса за Денят на Благодарността. 

Актрисата Рашида Джоунс публикува в Twitter: "Много съм изплашена. Как изобщо стигнахме до тук?"

Певецът Адам Ламбърт се обърна към всеки, гласувал за Тръмп, "Изобщо гледахте ли някои от дебатите? Искам да кажа... Хайде, стига!".

Тимъти Симънс: "Проклетият ККК (Ку-клукс-клан) подкрепи този мъж. Вие гласувахте за него". 

Актьорът Кунал Наяр, познат на зрителите от сериала "Теория за Големия взрив", пише: "От 15 години живея в страната и никога не съм се чувствал по-уплашен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase