Снимка: Facebook

Холивудската звезда Уил Смит и последният неоспорим световен шампион в тежка категория Ленъкс Люис ще бъдат сред носачите на ковчега на Мохамед Али, съобщава BBC News.

Смит изигра боксовото величие през 2001 г. в биографичната лента, носеща неговото име и покрай снимките се сприятели с него.

Другите носачи ще са Джери Елис, който е брат на бившия световен шампион в тежка категория Джими, братовчедите на легендата Джон Грейди и Джан Уодел, племенникът му Ибн Али, бившият му шурей Комави Али и семейният приятел Джон Рамзи.

Тленните останки на починалата боксова легенда Мохамед Али вече пристигнаха в родния му град Луисвил, щата Кентъки.

"Али вече си е у дома", написа в Туитър кметът на града Грег Фишър.

Погребението ще се състои в петък, а траурното шествие ще премине през целия град и ще бъде излъчено на живо в Интернет. Маршрутът на процесията ще премине през значими места в кариерата на трикратния световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория.

Мохамед Али почина в болницата на 74-годишна възраст, като в последните 32 години той страдаше и от болестта на Паркинсон.

В професионалната си кариера Мохамед Али има 61 мача, в които е постигнал 56 победи, 37 от тях с нокаут. Също така той има олимпийска титла от 1960-а година, а през 1999-а година беше определен и за Спортист номер 1 на 20-и век.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase