Общ преглед

На 18 декември рожден ден празнува една от най-значимите личности в съвременната поп музика – Кристина Агилера. Родена през 1980 година в Стейтън Айлънд, Ню Йорк Сити, тя започва своята активна кариера през 1999 година на 19-годишна възраст.

Досега тя има 7 студийни албума и е автор на десетки хитове, като има и 4 световни турнета.

Ето какво може би не знаете за младата певица:

Любовта си към музиката наследява от своята майка, която е пианистка и постоянно пътува на турнета със симфоничен оркестър. Баща й пък е военен и отначало не е особено впечатлен от перспективата дъщеря му да стане музикантка.

Като дете е живяла 3 години в Япония.

На 8 години бъдещата звезда се явява на националния конкурс за млади таланти, а 2 години по-късно започва да пее в църковен хор в Питсбърг.

На 12 години участва в прословутия "New Mickey Mouse Club", от който изгрява и звездата на други известни изпълнители като Бритни Спиърс и Джъстин Тимбърлейк.

През 1998 г. е поканена да изпее песента към саундтрака на филма "Мулан". По-късно песента печели Златен глобус за най-добра оригинална песен от анимационен филм.

През 2001 г. е издаден първият албум на Агилера – Just be free. Той става 9 пъти платинен в САЩ.

През 2000 година печели "Грами" за най-добър дебютиращ артист.

През 2003 година мъжкото списание "Maxim" я нарежда на първо място в класацията за най-горещите жени на годината.

От 2010 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

През 2005 г. се омъжва за Джордан Братман, а на 12 януари, 2008 ражда своето първо дете — Макс Лайрън Братман. Любопитно е, че името е съчeтание от еврейско и латинско име и в превод значи "Моята най-добра песен". Двойката се разделя през 2010 година поради изневяра.

Певицата има още едно дете Съмър Рейн Рътлър, от връзката си с Мат Рътлър.

От малка е фенка на бейзбола.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар