Снимка: Facebook

Тя е харизматична, смехът й е заразителен, изявява се и като певица, и като актриса. Милица Гладнишка е завършила актьорско майсторство в НАТФИЗ, през 2003 година завършва курсове по джаз пеене в Лондон, а след това и майсторски клас при Милчо Левиев.

Публиката я познава не само като лице от екрана или театралната сцена, но и като глас зад кадър в редица предавания, детски и игрални филми. Ето какво сподели тя пред екипа на Az-jenata.bg.

Върху какво работите в момента?

Съсредоточили сме се върху съвместен проект с Михаил Йосифов секстет „Да хвърлим операта в джаза“.

Разкажете ни малко повече за него? 

Това е едно смело и безразсъдно начинание, което се увенча с огромен успех на фестивала "Джаз форум Стара Загора" и "Аполония" в Созопол. Това е един по-различен прочит на великите арии из опери на Моцарт, Пучини, Бизе, Росини. Аранжиментите на Михаил Йосифов са пленителни и луди, затова и работим заедно толкова години. Нямам търпение да представим проекта на софийска сцена и това ще се случи в началото на ноември! Ще ви отнесем главите, както винаги.

Какво ви дава музиката и кои са вашите музикални кумири?

Музиката ме лекува и разкрасява. Нейната магическа сила е способна да ме вдигне на крака и в най-тежките моменти! Обожавам симфонична музика, опера, филмова музика. Но обичам да пея поп, рок, джаз и опера, както и всякакви отнесени мелодии, които ми хрумват.

Имам и различни музикални проекти“ с „Булгара“, които са етно-джаз-рок формация, с Михаил Йосифов секстет, с моя квартет – Васил Спасов, Борис Таслев и Атанас Попов – можете да ни чуете през октомври в Студио 5, само следете програмата! С едно изречение: Обичам вълшебния свят на музиката, който за секунди те пренася ту в гората, ту на шезлонг до агент 007, ту на бал с маски във Венеция!

Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase