Снимка: Reuters

Катастрофата, довела до смъртта на актьора Пол Уокър, е причинена от опасна скорост, а не от повреда на автомобила, показаха резултатите от четиримесечното разследване, предадоха световните информационни агенции.

Шофираното от приятеля на Пол Уокър Роджър Родас червено "Порше Карера" се е движело със скорост от 129 до 150 км/ч, преди той да загуби контрол над автомобила и да се блъсне в дървета и стълб в Санта Кларита, Калифорния.

Автомобилът е бил модифициран, така че да бъде увеличена мощността му. От механична гледна точка обаче той е бил изправен и причините за катастрофата не са в него, заключи разследването.

Ограничението на скоростта за пътя, където е станала катастрофата, е 70 км/ч.

Уокър почина от травми и изгаряния, а Родас - от многобройни травми, преди инцидента двамата не са пили алкохол, показа аутопсията. Разследването установи, че са били с предпазни колани, а въздушните възглавници са се отворили.

Заради смъртта на Пол Уокър снимките на "Бързи и яростни 7" бяха прекратени. Филмът ще бъде пуснат по екраните девет месеца по-късно от планираното. Той ще излезе през април 2015 г., припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase