Снимка: designboom.com

Фамозният хип-хоп артист Снуп Дог си проектира китхаус (съвременна устойчива сглобяема къща) в сътрудничество с интериорната дизайнерка и тв водеща Емили Хендерсън от телевизия HGTV.

Въпросното временно жилище се намира в добре озеленен парк и е огледало на личния стил на рапъра. Не е чудно, че къщата има златисти стени с принтове на листа марихуана. В интериора има и пищни детайли от кадифе и кожа, както и удобен диван с възглавнички.

Идеята на интериора, създаден от Снуп Дог, е той да бъде луксозен, но в по-скромни мащаби и в духа на съвременната поп култура. Къщата се състои от две помещения - основен хол, в който нищо не липсва и покрита веранда. Снуп Дог дори си е проектирал златна пощенска кутия, декорирана със скъпоценни камъни и сини плюшени пантофи, подобни на тези, които дават в скъпите хотели.

Рапърът е включил и един култов дизайнерски елемент в обзавеждането на къщата - прочутия стол-яйце на Арне Якобсън (датският архитект го създава през 1958 г). Освен това Снуп Дог ще разполага и с красива градина в седмицата, в която ще пребивава на това място, което всъщност е създадено за музикалния и филмов фестивал в Остин, Тексас "SXSW 2014".

Вижте снимки на временното жилище на рапъра в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase