Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Актьорът Келън Луц не само е талантлив, но има и добро сърце. Той реши да демонстрира това в родината ни, където се проведоха част от снимките на лентата с негово участие „Легендата за Херкулес“. Звездата е дарил 200 000 долара на приют за бездомни кучета у нас, пише сайтът popcrush.com

Актьорът се сблъскал с много четириноги без стопани из улиците на София и решил да направи нещо по въпроса, тъй като обожава животните.

„В България няма закони, които да предпазват кучетата и много хора си взимат домашни любимци и после... те са навсякъде и сърцето ми се къса, като гледам какво се е случило с тях и как са ги третирали... и има една невероятна организация, която спасява кучета“, каза Луц.

Келън толкова се загрижил за животните, че дори помолил част от снимачния екип да се включи в дарението. Актьорът преди това се уверил, че в приюта, чието име не се споменава, се държат добре с кучетата и не ги убиват.

„Там има около 500 кучета, които се гледат в малко пространство, но няма да бъдат убивани. С Реми (режисьорът на лентата) и Гая (една от партньорките му във филма) решихме някой ден, когато почиваме, да отидем и да разходим част от тях. Нарекохме едно от кучетата Херкулес и дори, ако не се лъжа, един човек от Дъблин го купи. Освен това събрахме около 200 000 долара с екипа, за да помогнем на приюта“, гордо обясни Келън.

Още новини за звезди може да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase