Снимка: сп. InStyle

От принцесата на народа в пънк принцеса – това са последните две превъплъщения на актрисата Наоми Уотс. Първото е в новия биографичен филм, в който пресъздава последните години от живота на Лейди Даяна, влизайки в нейната кожа, а второто е за октомврийския брой на списание InStyle, Великобритания (септември 2013 г.).

На корицата на въпросното издание 44-годишната австралийска звезда е с изрусена до бяло коса, топирана нагоре, гледа предизвикателно и носи шикозен тоалет на Burberry.

В интервюто Наоми разказва какво ѝ е коствало да пресъздаде трагично загиналата Даяна пред камерата. Тя разкрива и външния натиск, който е усетила, след като е приела тази противоречива роля.

Уотс вече получи похвали от кино критиците за начина, по който пресъздава иконата Лейди Ди, но все още не се знае какви ще са реакциите на зрителите, нито пък тези на самото кралско семейство.

Ето и няколко акцента от интервюто с актрисата:

Защо приема да изиграе принцесата на Уелс:

„Два пъти отказвах тази роля, защото знаех, че ако я приема, ще предизвикам противоречиви реакции у хората. Но след известно време реших, че няма да ми харесва идеята, ако някой друг изиграе ролята и затова я приех."

За това какви са очакванията ѝ за мнението на зрителите:

"Някои хората ще скочат и ще кажат, че не съм достатъчно висока, че нямам нейния нос, нейния глас, нейната визия... всички тези неща, но аз усещам връзка с Даяна и преглътнах идеята, че ще бъда критикувана за тези неща."

Наскоро д-р Хаснат Кан, с който Даяна имаше 2-годишна любовна връзка, преди да умре, каза, че не е доволен от начина, по който е изтълкувана любовта им във филма и че тяхната връзка е била съвсем различна. Той сподели пред Daily Mail следното: "Не е имало йерархия в нашата връзка. Тя не е била принцесата, а аз лекарят. Ние бяхме приятели и имахме съвсем нормални отношения. Нещата във филма са много изкривени. Сценарият е написан на базата на клюки, а не на истината."

Световната премиера на лентата „Даяна" беше на 5 септември. Вижте снимките на Наоми за списанието в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase