Снимка: сп. Attitude

Джеймс Франко е известен като американски актьор, но е също така режисьор, писател, художник и има диплома за преподавател по английски, като вероятно изпускаме някое от творческите му проявления.

Първото си признание като актьор той получава за ролята си в телевизионния биографичен филм за Джеймс Дийн (2001), за който има и наградата „Златен Глобус".

След това той участва в редица хитове като трилогията за „Спайдърмен", „Тристан и Изолда", „Нощи в Роданте", „Яж, моли се и обичай", „Възходът на Планетата на маймуните", а най-новият му кинопроект е „Оз: Великият и могъщият", който от 8 март можете да гледате по кината.

Това е поводът г-н Франко да е особено интересен за списанията в момента. Той позира за цели две корици този месец - за списание „Attitude" и за „The Hollywood Reporter".

Във второто издание компания му правят другите звезди на приключенския, фентъзи екшън - Мишел Уилямс, Мила Кунис и Рейчъл Уайз, които са в ролите на трите вещици.

В интервюто за едно от изданията Джеймс споделя, че се е запознал с режисьора на „Оз: Великият и могъщият" Сам Рейми на церемонията по връчването на наградите "Оскар" преди две години, когато беше неин водещ. Тогава Джеймс му казва, че иска да работи един ден с него и в крайна сметка Сам се сеща за него, когато решава да прави новата екранизация по книгата на писателя Лиман Франк Баум, който е написал цяла поредица за страната Оз.

34-годишният актьор за пореден път се шегува с темата, че дълго време са го мислили за гей и че може би е хетеросексуалният актьор с най-хомосексуално излъчване в Холивуд, което обаче само го забавлява и изобщо не го притеснява.

Франко в момента има връзка с актрисата Ашли Бенсън, а в миналото е излизал с Мария Соколоф и е живял пет години с колежката си Ана О'Рейли.

Вижте кадрите на Джеймс за двете списания в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase