Снимка: Istock

Вероятно всеки има поне едни познати, които са от дълги години заедно, но изненадващо връзката се разпада. Като странични наблюдатели си казваме, че тези двама души са ни изглеждали като хубава двойка, сякаш всичко е наред помежду им. Истината е, че има много фактори, които могат да доведат до разпадането на взаимоотношенията. Някои действат бързо, докато други се натрупват през годините и действат като ерозия за любовта.

Вижте 10 причини, поради които връзките се разпадат най-често.

1. Връзката се гради върху нестабилни основи. Това се случва обикновено, когато една двойка се събере въз основа на физическото си привличане един към друг, след като се опознаят интелектуално, както и физически, те може да открият, че всъщност имат много малко общо.

2. Изневяра. Някои партньори успяват да се възстановят след изневяра, дори връзката може да се задълбочи. Но има и връзки, които приключват окончателно.

5 ритуала, които ни сближават с партньора

3. Липса на доверие. Когато единият или другият партньор постоянно изпитват необходимост да задават въпроси, да се съмняват или да не вярват на другия без доказателства, то тази връзка трудно би могла да издържи изпитанието на времето.

4. Различни очаквания. Когато създаваме нова любовна връзка, имаме куп очаквания към нея и партньора ни. Но нека бъдем реалисти, защото е несправедливо да разчитаме на един човек да бъде в състояние да отговори на всичките ни очаквания.

5. Различни приоритети. Това е една от водещите причини връзките да не продължават да се развиват. Първоначално може приоритетите ни да се покриват с тези на любимия човек, но ситуации като брак, поява на дете и други, могат да ги променят. И когато партньорите не са в състояние да се адаптират успешно към такива промени, връзката може да се разпадне. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase