Снимка: Istock

Цветовете са навсякъде край нас. Тези, които избираме да облечем всеки ден, оказват влияние не само върху нащето настроение, но предават и определени послания за личността ни на другите. Така например, кафявият цвят не е подходящ, ако ни предстои интервю за работа, пише забавният сайт brightside.me

Оранжевият пък е цвят, който внася енергия, настроение, събужда креативността. Ако искате да получите увеличение на заплатата, облечете нещо зелено, когато ще провеждате разговор с шефа ви.

Розовият цвят не е подходящ за важни срещи и изпити, тъй като може да ви накара да изглеждате за другите наивни и не чак толкова умни. От друга страна сивото, създава впечатление за личност, която е надеждна.

Вижте още малко от психологията на цветовете и това как да ги ползвате във вашата визия.

Хората, облечени в черно, изглеждат по-умни

Черното е цветът на лукса и изтънчеността. Смята се, че хората, които носят черно излъчват сериозност.

Според западно проучване, черният цвят се възприема като показател за престиж, власт, сериозност и висока интелигентност. Но тъй като черното също се свързва с траур и тъга, не е най-добрата идея да сте облечени изцяло в черно, тъй като това ще ви накара да изглеждате твърде официално. Учените също предполагат, че мъжете, които избират да носят черно, изглеждат по-агресивни.

Визия в бяло

Белият цвят символизира чистота и простота. Но ако сте облечени изцяло в бяло, може да създадете впечатление, че сте дистанцирани, студени и склонни към перфекционизъм. Според западни психолозите бялото може да се възприеме и като цвят на искреността.

Но бялото може да ви помогне да създадете образ на човек, който е перфектно организиран и контролиращ нещата, смятат учените. Тъй като този цвят носи усещане за новост и съвършенство, добра идея е да носите бяло на представянето на нов проект или на среща, на която искате да представите някои иновативни идеи. Разбира се, не забравяйте да добавите и красив аксесоар за контраст на цвета.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase