Снимка: Istock

След като светът премина през изпитанието, наречено ковид-19, вече можете да пътувате свободно. Ако обаче имате деца, тази задача се превръща в такава с повишена трудност. Разбира се, животът не трябва да спира, както и екскурзиите наблизо или надалеч. В следващите редове ще ви предложим няколко идеи за места в Европа, които можете да посетите с вашите наследници. Ето ги и тях:

Барселона, Испания

Със сигурност няма да съжалявате, ако посетите този прекрасен град. Атмосферата му е неповторима и неслучайно той е едно от най-популярните места на Стария континент. Разбира се непременно трябва да посетите „Саграда фамилия“, „Паркът Гюел“, готическият квартал „Бари готик“ или пък Каса Батло (позната сред местните като „Къщата на костите“). Ако планирате посещение до Барселона, вижте и Аквариума, който ще ви изуми с разнообразието си – цели 35 по-малки аквариуми са дом на 11 000 животни, които представляват над 451 вида.

Ако пък сте още по-приключенски настроени, можете да отидете до Порт Авентура, който е типичен морски курорт, разположен на около 120 км. от Барселона. Освен че ще можете да се любувате на морския бряг, ще имате възможност да посетите и един от най-големите увеселителни паркове, където има от всичко – летящо килимче, високоскоростен катапулт, влакче на ужасите, стръмни улеи с вода и др.

Лисабон, Португалия

Градът беше награден за най-добра европейска дестинация преди няколко години и оттогава насам, той е и един от най-посещаваните в Европа. Лисабон ще ви очарова с екзотиката и красотата си, а тези от вас, които са били в Южна Америка ще усетят неповторимата ѝ атмосфера именно там. Посетете разкошните замъци на Синтра, замъка „Свети Георги“ и се разходете по зашеметяващите алеи на стария квартал Алфама. Въпреки хубавото време, за всеки случай се подгответе и за някоя дъждовна изненада.

Това разбира се не бива да ви спира да планирате посещение на Лисабонския океанариум, който е вторият по големина аквариум в Европа а в него съжителстват около 15 000 животни. Неговата сграда „плава“ над водата и до нея можете да стигнете, вървейки по мост.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase