Снимка: Istock

В дните около Коледа има някаква неописуема магия. Неслучайно едни от най-любимите ни филми са именно тези, свързани с този голям празник. Времето, прекарано със семейството е може би най-ценното, което имаме. Разбира се, какво е един хубав семеен празник без някоя дребна препирня? И все пак, ако искате да възвърнете хармонията у дома, да отделите за малко децата от мобилните устройства, предлагаме ви няколко идеи за забавни семейни игри, когато всички са у дома. Ето ги и тях:

Организирайте си конкурс по рисуване

Ако кажете на децата: „Хайде да рисуваме“, едва ли се радвате на небивал интерес от тяхна страна. Но ако вместо това организирате „Конкурс по рисуване“, това е вече съвсем друго нещо! В тази игра могат да се включат малки и големи, роднини и гости. Нужни са ви само бели листа и материали за рисуване. Забавлявайте се заедно, като изберете победител в конкурса. За да засилите състезателния ефект, можете дори да си отделите малка сума пари за награден фонд, или пък някое вкусно лакомство.

Забавни човечета

Още една игра, свързана с рисуване. Разделете блоков лист на три равни части и го сгънете. Разрежете двете крайни части на по три хоризонтални отделения. Нарисувайте фигури по продължение на листа – може да са различни човечета, животни или каквото си пожелаете. Застъпвайки различните прозорчета, можете да разменяте и съответните части на вашите рисунки.

Криеница

Превърнете хола, кухнята, спалнята и всекидневната в арена на тази любима на всички ни игра. За да е още по-забавно – включете се и вие.

Направете си ракетки от хартия

Ако и вие сте израснали с по-обикновени игри като тази, вероятно си спомняте забавлението, което те носеха. Опитайте се да направите ракетка от хартия, превръщайки апартамента ви в летателна площадка. Ще видите, че вашите деца също ще харесат тази позабравена игра.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase