Снимка: Istock

В очакване на коледните и новогодишни празници, отново планираме какво ще включва менюто ни, с което ще нагостим любимите си хора и гостите, които очакваме. Плодовете винаги са част от приготовленията за празниците. Освен любимите банани, които символизират щастие, обединение и приятелство, ще добавим и други полезни и любими плодове, които да ни донесат повече хубави неща през новата година. Кои да добавите и вие, вижте в следващите редове. 

Цитрусови плодове

Какво е празничната трапеза и декорация на дома без мандарини, помело, лайм, лимони, портокали и грейпфрути. Цветът им, който е наситен жълт и оранжев символизира положителна енергия, пари, изобилие, късмет, докато формата им символизира пълнота, завършеност. Често купуваме мандарините със стебла и листенца. Те пък представляват дълголетието, ето защо е хубаво да не ги махаме, докато не решим да хапнем плодовете.

Лимоните прогонват негативната енергия, а и насърчават любовта и приятелството.

Помелото пък е смятано за плод, който насърчава просперитета, семейните събирания, защита. Кумкуатът също е добре дошъл в дома ни. Той представлява малък сочен плод с размер по-малък от яйце. Смята се, че носи хармония, стабилни финанси и късмет.

Грозде

Гроздето е символ на изобилие и при всяко посрещане на новата година, то присъства на празничната маса на испанците, които смятат, че то носи късмет, но само ако си хапнеш от него или по-точно, ако изядеш 12 зърна грозде в полунощ на Нова година. Няма значение дали ще изберем бяло или червено грозде, то винаги носи хубава енергия в дома.

Нарове

Наровете се считат за плодове на щастието в Китай, тъй като имат множество семена, тълкувани като символ на плодородието, късмета и дълголетието. Особено хубаво се смята да се подари на младоженци нар. За яркия цвят на нара също се смята, че привлича положителното в дома.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase