Снимка: Istock

В очакване на новата 2023 година, любопитството ни и този път ни кара да проучим кои цветове, талисмани, декорации за дома, ще ни донесат повече благополучие. Всеки има своята традиция, с която посреща новата година. Някои си купуват нова дреха, други ново цвете. Цветята в дома имат мощна енергия. Те могат да внесат повече уют и красота, докато кактусите се смятат за растения на конфликтите.

Е, днес от рубриката на Az-jenata.bg „За дома“ обръщаме внимание на няколко растения, които ще ни носят късмет през 2023-а. Вижте кои са.

Бамбук

Още едно растение, което можете да добавите в дома си през 2023-а е бамбукът. Според фъншуй, то носи на притежателите си късмет, просперитет, богатство и щастие. Според китайската култура има значение колко стебла бамбук ще отглеждаме. Така например 2 стъбла представляват любовта; 3 стъбла са за щастие, богатство и дълъг живот; 5 стъбла символизират области в живота, които влияят на богатството; 6 стъбла за късмет и богатство;7 за здраве; 8 представят растеж; 9 за повече късмет; 10 за съвършенство;21 за благоденствие. Обикновено не се подаряват за дома стебла бамбук, тъй като се смята, че не е на хубаво.

Орхидеи

Орхидеите са едни от най-красивите стайни растения заради големите си цветове и наситените багри. Смята се, че те привличат късмета в едно семейство, насърчават хармонията в една връзка.

 Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase