Снимка: Istock

Любовта е нещо невероятно. Флиртът е част от любовта, има няколко нива и в зависимост от конкретната ситуация, може да се развие във времето или да е просто нещо спонтанно и еднократно. Той съвсем не е толкова лесен и затова към него не бива да се отнасяме лекомислено. Ако искаме да направим добро впечатление и да накараме някого да се заинтересува от нас е важно как флиртуваме, какви техники ползваме, за да накараме човекът да мисли за нас, дори и когато не сме в обкръжението му.

Вижте 4 техники, с които лесно да привлечете вниманието към себе си, без да се натрапвате.

1. Имайте много добър зрителен контакт

Според Лейл Лаундс, автор на How to Instantly Connect with Anyone, контактът с очи означава честност, уважение, интерес, интелигентност, откровеност и увереност. Но какво прави зрителния контакт добър? Неговата продължителност. При комуникация трябва да гледате някого достатъчно дълго, за да се свържете действително с него, а не да залагате на кратко премигване, разсейване на погледа. Това е и добър начин да видим реакциите на другия човек – това как той ни гледа. Защото съгласете се, но с думи всеки може да ви излъже, с поглед е много по-трудно.

Защо „три“ е магическо и съдбовно число в любовта?

2. Използвайте трика с почти докосването

Докосването на другия човек по ръката или рамото е стандартна техника за флирт. Физическият контакт показва интерес и комфорт. Но Лаундс предлага нещо друго – почти докосването. Протегнете ръка, сякаш ще докоснете онзи, който ви вълнува и с когото комуникирате, но спрете, преди да го докоснете. Това работи при мъжете „фантазиите им се развихрят, чудейки се какво означава това“.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase