Снимка: Istock

Числото „три“ е особено в много отношения. То е заложено в културата и традициите на хората от различни народи и етноси от хилядолетия. 3 е някак устойчиво число, около което се въртят много поверия, вярвания, схващания. Дори в попкултурата „три“ се слави като щастливо, късметлийско число. Неслучайно казваме „три за щастие“.

Кога и защо е важно да определите връзката си?

„Три“ е магическо и съдбовно число и във връзките. Вижте защо.

След среща мъжете не се обаждат 3 дни

Неписано правило е да се изчака три дни, докато един мъж се обади след първа среща. Това е старо и златно правило, което много мъже спазват, някои го правят дори несъзнателно. Много мъже правят тази проверка спрямо жените, с които се срещат, за да разберат колко нуждаещи се са те, дали са ревниви, нетърпеливи, дали са „лесни“, дали са сигурни в себе си. Изчакването е добър съветник в такива случаи.

15 мъжки урока за любовните връзки

Женското правило също важи в много от тези случаи – а именно да не му се обаждате, щом той не ви се обажда след три дни. Вероятността нещо да му се е случило и затова да не се обажда е малка. Просто явно се е отказал след три дни размисъл. Просто е.

Трябва ли да правите секс на трета или след трета среща

Числото 3 отново се намесва и тук. Друго златно правило е да не избързвате със секса на първа среща, а да изчакате поне до третата. А може би и след нея? Всичко е до лични разбирания, всеки е различен и има свой подход в любовта и връзките. Но някак си числото три се явява като вододел между това да прибързате прекалено със секса и да го отложите твърде дълго. Доверете се на инстинктите си.

След три месеца в нова връзка обикновено сваляте профилите си от сайтовете за запознанства

Когато се почувствате малко по-сигурни в новата си връзка, обикновено премахвате или деактивирате профилите си в сайтовете за запознанства. В повечето случаи това става след третия месец, когато сте се опознали по-добре, преценили сте дали искате да продължите още напред заедно. Три месеца не са много, за да сте сигурни във връзката си, но са достатъчно, за да си дадете пауза от онлайн запознанствата поне на този етап.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase