Снимка: Istock

Намирането на партньор за сериозна връзка, който да е подходящ за нас, може да бъде истинско предизвикателство. Попадаме на различни профили мъже, които бързо показват, че няма да са нашата нова половинка. Но дамите понякога сме твърде емоционални, нетърпеливи и самосаботираме с поведението си потенциала за нова връзка. Както ние наблюдаваме и си правим изводи, така и господата ни преценяват докато комуникираме онлайн или се срещаме на живо.

Какво може да отдалечи един мъж от нас, или дори по-лошо – да го „изплаши“?

Имате твърде високи стандарти

Очакванията ви са да срещнете „очарователния принц“. Желаете връзка с мъж, който има красив външен вид, човек с характер... Да, но той вероятно търси същите качества в жените.

И тъй като мъжете са предимно визуални същества (поне първоначално), преди да започнете с дългия списък с изисквания, бъдете възможно най-добрата версия на себе си. Също така е важно да не губим реална представа за хората като цяло. Никой не е идеален, затова и взискателността към това какъв партньор ни е необходим за любовна връзка е добре да бъде в разумни граници.

15 червени флага, които подсказват да няма втора среща

Прекалявате със съобщенията към него

Жените обичаме да си пишем с приятелки за всичко и по всяко време. От друга страна, мъжете определено не харесват подобни неща. Така че ако не искате да отдалечите от себе си следващия ви обожател, опитайте се да се ограничите до текстови съобщения, които са кратки, забавни и флиртуващи. Също така внимавайте да не станете досадна пишейки му постоянно.

Чакате го да ви се обади

В 21 век нещата в любовната комуникация са се променили доста. Живеем динамично, гоним срокове, имаме неотложни или внезапни ангажименти. Това, че той не ви се е обадил, не означава, че не се интересува. Освен това някои мъже също искат да видят дали наистина се интересувате от тях. Не играйте играта на изчакване. Ако харесвате мъжа, покажете му го. Действията говорят повече от думите. Разбира се не бъдете досадна, ако той не ви отговори. Но една уверена жена също може да направи първата крачка и в това няма нищо лошо.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase