Снимка: Istock

Стресът е част от ежедневието ни. Той се натрупва не само в личния живот, но и в професионалния. Понякога стресът на работа се оказва твърде голям, което оказва влияние върху здравето и психиката. Започвате да се чувствате неорганизирани, разсеяни, неспособни да се справяте с работните си задачи. Появява се емоционална нестабилност. Усещате се сякаш полагате огромни усилия, които обаче не се увенчават с успех.

Невъзможно е да се откъснете от стреса, особено този в работата, но има начини да се научите да го контролирате така, че да не оказва такова огромно влияние върху здравето ви. Ето 3 начина да успеете.

Опознайте тялото си

Обръщайте внимание на всяка частица от тялото си. Седнете спокойно на стола, облегнете се и се отпуснете. Опитайте се да отпускате тялото си от главата до върха на пръстите на краката, като измествате постепенно фокуса си отгоре надолу. Усетете къде чувствате напрежение. Масажирайте леко с кръгови движения, за да намалите напрежението и стреса. Затворете очи и дишайте дълбоко. Извикайте позитивни мисли в ума си, за да успокоите съзнанието си. Това помага за облекчаване на стреса, особено на работа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase