Снимка: Istock

След като оставихме пандемията от ковид-19 зад гърба си, жаждата за пътуване и откриване на нови хоризонти се завърна с пълна сила. За съжаление, светът отново не е много спокойно място – на прага на надигащата се икономическа криза, всеки пътешественик е изправен пред тежката задача да осъществи мечтите си, но на разумна цена. Има ли начин да пътувате бюджетно и да използвате някои хитринки, за да направите престоя си по-приятен? Предлагаме ви няколко идеи с които пътувайки, ще спестите пари. Ето ги и тях:

Определете си бюджет

Когато отидете на ново място, вие се чувствате запленени, смаяни и сякаш всяко нещо, което видите е уникално и вие искате да го имате. Внимавайте – това може да бъде много измамно чувство, тъй като търговците използват много трикове, за да ви заблудят. Чаровните продавачи в малки магазинчета ще ви убедят, че всичко е ръчно правено и органично. Но това невинаги е така.

Планирайте определен бюджет и се стремете да не го превишавате прекалено. Това ще ви помогне да устоите на изкушенията и да не се приберете със сувенири, чиято цена сумарно може да е равна на тази на билетите ви.

Пътувайте извън сезона

Периодът извън активния туристически сезон може да ви спести доста. Със сигурност цените на билетите и на хотелите ще са по-ниски. Освен това ще можете да наблюдавате и забележителностите, които сте си набелязали, без да е нужно да се блъскате в тълпи от хора.

Когато е възможно – избягвайте хотелите

Ако планирате да пътувате с група приятели, много по-изгодно ще е, ако вместо в хотел, се настаните в голям апартамент (дори мезонет). Освен че ще сте заедно, ще можете да си организирате общ обяд или вечеря. Можете да купите продукти от най-близкия супермаркет – това със сигурност ще ви спести доста пари, тъй като където и да се намирате, хапването в ресторант е скъпо удоволствие. Ако пък хората, с които пътувате са по-малко на брой, огледайте се за хостел в добър район на града, в който искате да отседнете. Търсете такъв с добър рейтинг и ревюта.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 месеца

Аалллььооууу7уу това лолко пъти ще го публикувате? Знам го на изуст!

7

Анонимен

преди 2 месеца

"Пътувайте извън сезона" - много ясно, сега е момента за море - евтини хотели, празни плажове, водата с перфектна температура между 0-10 градуса, пестиш от слънцезащитен крем и няма платени чадъри... направо идилия за бели мечки.

6

Добре дошли бежанци!

преди 2 месеца

Където е текло, пак ще тече,хотелшеф с изпитани схеми,поДСтавен парички ще прибере,а хостел за вас отреден е.