Снимка: Istock

Всеки има своите вкусове в любовта. Привлекателността е различно понятие за всеки. Влюбваме се по различен начин в различни хора, понякога дори не можем да си обясним как се случва това. Вие сте привлечени от партньори, които съвсем не са привлекателни за други.

Феноменът на влюбването е много сложен и зависи от много фактори. Сред тях се открояват 5 специфични фактора, които оказват най-голямо влияние.

Кои са 5-те фактора, от които зависи в кого ще се влюбите?

1. Културни особености.

Средата, в която се оформяме като личности, в която растем като деца, играе съществена роля за определянето на вкуса ни в любовта и връзките. Моделите, които са се формирали в съзнанието ни още като деца и подрастващи, до голяма степен определят към какви партньори ще бъде обърнат погледът ни, от какви партньори ще бъдем привлечени.

2. Биология.

В кого ще се влюбим до голяма степен се определя също и от генетичния ни код. Гените, които носим, оказват влияние върху баланса в определени хормони. Те влияят върху темперамента ни, върху излъчването, съответно привличането на партньори. От сложния коктейл от хормони, феромони и личностни особености зависи в кого ще се влюбим и какъв партньор ще привлечем.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

9

хихихи

преди 2 месеца

Тялото на лудия е тясно за душата му, при твореца тя се отделя от него, а влюбеният е само душа.

8

Анонимен

преди 2 месеца

Цитат от ротния в казармата, когато едно момче избяга и едва отърва дисципа заради едно кака - 6 години по възрастна, разведена с дете.И то това как да е, ама беше един урунгел......да те не среща.И тя идва да го гледа в ареста на свиждане, да се моли на командира и т.н.Та като я видя ротние и вика -" момчета, това любовта е като разстройството - не знаеш от какво ще те хване."

7

Анонимен

преди 2 месеца

Къде изчезна оная начинаещата моделка София и оня с неграмотната реклама на поно сайт, започваща със СЗ?